Biomedin probiootit – mikä erottaa meidät muista?

Kun sinua pyydetään suosittelemaan hyvää probioottivalmistetta, millaisia neuvoja tulisi antaa? Vertaa Biomedin probiootteja muihin probioottivalmisteisiin:

  • Aktiivisuus– arvioitu viiden eri sairauden hoidossa kliinisissä tutkimuksissa, joissa oli mukana noin 850 tutkittavaa.
  • Annostus – tehokas ja todistettavasti vaikuttava annostaso säilyvyysajan loppuun saakka.
  • Elinkelpoisuus – julkaistu tutkimus osoittaa, että Biomedin -kannat selviävät elinkelpoisina ruuansulatuskanavassa.
  • Innovaatio – 25 vuoden kokemus tuotekehittelyn ja yksilöllisesti räätälöitävien tuotteiden parissa. Tarjoamme kunkin ikäryhmän tarpeisiin sopivia ja vankkaan tutkimustietoon perustuvia tuotteita.
  • Turvallisuus – julkaistu yli 2 vuotta kestänyt tutkimus, jossa oli mukana 225 odottavaa äitiä vauvoineen.
  • Tehokkuus – osoitettu 7 vertaisarvioidussa julkaisussa, joita on siteerattu yli 85 kertaa. Monia probiootteja ei ole testattu lainkaan ihmisillä kliinisissä tutkimuksissa, tai niiden teho ilmenee vasta kolmen kuukauden käytön jälkeen lumevalmisteeseen verrattuna.

Yhtiön sisäisten tutkimusten mukaan Biomedin LAB4-probiootit ovat erittäin vastustuskykyisiä happoa vastaan, kun pH on normaalia matalampi tai korkeampi. Yli 90 prosenttia probiooteista säilyy elinkykyisinä täydessä mahalaukussa, ja yli 50 prosenttia selviää kaikkein vaativimmissa olosuhteissa, eli mahalaukun ollessa tyhjä.

ruoansulatus.fi-probiootin-stabiliteetti-valmis-web
Vertailu osoittaa myös, että Biomedin probioottien kiinnittymisominaisuudet ovat erinomaiset.

ruoansulatus.fi-probioottien-kiinnittyminen-valmis-web
Ihmisillä toteutetussa uusinta DNA-sormenjälkitekniikkaa soveltavassa tutkimuksessa todettiin, että Biomedin L. acidophilus ja L. salivarius selvisivät elinkykyisinä kulkeutuessaan ruuansulatuskanavan läpi60, ja niiden stabiliteetti ja elinkykyisyys olivat erinomaiset.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä tekee Biomedin probiooteista niin erityislaatuisia?

Biomedin probiootit ovat erittäin suuritehoisia, ihmisperäisiä organismeja. Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että ne ovat hyvin stabiileja ja pystyvät tehokkaasti kolonisoimaan suoliston, minkä lisäksi niiden haponkestävyys on hyvä. Monien vaihtoehtoisten tuotteiden tapauksessa kliininen näyttö joko puuttuu tai valmisteiden teho on Biomedin valmisteita heikompi.

Kuinka monta organismia probioottiin tarvitaan?

Suuremmat probioottiannokset ovat tehokkaampia. Hyvin harvat kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet merkittävää tehoa, jos annos on alle 10 miljardia bakteeria. Sopivaa tuotetta valittaessa kannattaa etsiä tuotteita, joissa on vähintään 20–30 miljardia bakteeria kapselia kohti. Biomedin valikoimaan kuuluu kliinisesti tutkittuja valmisteita, jotka sisältävät 10–130 miljardia eri kantoja edustavaa organismia. Eri käyttötarkoituksiin on tarjolla erilaisia annostelumuotoja.

Miksi Biomed käyttää probiootteissaan vain neljää bakteerityyppiä?

Suurempi bakteerikantojen määrä ei välttämättä takaa parempaa tehoa. Vaikka ihmisen suolistossa on satoja eri kantoja, on tärkeää, että probiootti sisältää vain sellaisia bakteereja, joiden on kliinisesti osoitettu toimivan nimenomaan kyseisessä yhdistelmässä. Useita eri bakteereja sisältävät tuotteet saattavat vaikuttaa houkuttelevalta vaihtoehdolta, mutta vain harvat niistä ovat osoittautuneet kliinisessä käytössä tehokkaiksi. Jotkin sisältävät myös ei-ihmisperäisiä bakteereja, joiden turvallisuutta ei ole tutkittu tai jotka voivat olla jopa haitallisia.

Mitä on FOS ja miksi sitä tarvitaan?

FOS (frukto-oligosakkaridi) on ”prebiootti”, joka ruokkii hyödyllisiä bakteereja. Sen on osoitettu ehkäisevän aktiivisesti potentiaalisesti opportunististen patogeenien, kuten candidan, liikakasvua. Kaikki Biomedin probiootit sisältävät FOS-prebioottia, koska se lisää huomattavasti tuotteen tehoa.

Ovatko Biomedin probioottivalmisteet maidottomia?

Kaikki Biomedin probiootit ovat täysin maidottomia.

Voinko antaa Biomedin probioottivalmisteita lapselleni?

Probiootit ovat hyväksi niin aikuisille kuin lapsillekin. Yleensä suosittelemme lasten käyttöön matalampia probioottiannoksia, jolloin esim. Acidophilus kapselin voi avata antaa vain osan. Probiootit sopivat käytettäväksi myös pienille lapsille. Biomedin yhteydenottolomakkeella osoitteessa www.biomed.fi, voit kysyä tuotekysymyksiä jos tarvitset asiasta lisää tietoa.

Voinko käyttää Biomedin probiootteja raskauden aikana?

Biomedin probiootit soveltuvat käytettäväksi raskauden aikana. Tuotteet ovat täysin turvallisia niin äidille kuin lapsellekin.

Voinko käyttää Biomedin probiootteja antibioottikuurin aikana?

Probioottien käyttö antibioottikuurin aikana on hyväksi, sillä se tukee hyviä bakteereja, joita lääkekuuri saattaa vahingoittaa. Suosittelemme, että probiootin ja antibiootin ottamisen välillä pidetään noin 2–3 tunnin tauko mahdollisten yhteisvaikutusten välttämiseksi.

Tulisiko Biomedin probiootteja käyttää ulkomailla matkustettaessa?

Biomedin probioottien käytöstä ruuansulatuskanavan terveyden ylläpitämiseksi voi olla apua, kun ulkomailla altistuu erilaisille ruuan ja veden sisältämille bakteereille. Biomedin probiootit säilyttävät tehonsa, vaikka niitä ei säilytetäkään jääkaapissa, kunhan ne nautitaan kuukauden tai kahden kuluessa.

Mikä on paras aika ottaa probiootit?

Biomedin probiootit on valittu huolella niiden erinomaisen vatsahappojen kestävyyden takia, eivätkä ne tarvitse suojakseen kapselia. Suosittelemme kuitenkin, että ne otetaan ruuan kanssa, jolloin niiden teho on parhaimmillaan.

Ovatko Biomedin probiootit stabiileja?

Probioottibakteerit ovat eläviä organismeja, jotka ovat herkkiä lämmölle, valolle ja kosteudelle. Biomedin probiottivalmisteiden valmistaja BioCare® käyttää pakastekuivausta taatakseen bakteerien säilyvyyden. Elimistöön joutuessaan bakteerit aktivoituvat nopeasti uudelleen. Probiootit, joita ei ole pakastekuivattu, esim. nestemäisessä muodossa olevat probiootit, ovat vähemmän stabiileja ja herkempiä hajoamaan.

Miksi Biomedin probiootteja tulee säilyttää jääkaapissa?

Biomedin probiootit ovat suuritehoisia, ja niiden teho taataan säilyvyysajan loppuun saakka, kunhan ne säilytetään jääkaapissa. Muualla kuin jääkaapissa säilytettävien probioottien teho on heikompi, joko siksi, että todellinen bakteerimäärä on pakkauksessa ilmoitettua pienempi, tai siksi, että pakkauksessa ilmoitetaan bakteerien määrä vain pakkaushetkellä, ei tuotteen käyttöhetkellä. Biomedin probiootit säilyvät hyvin muutaman kuukauden ajan avatussa pakkauksessa ja lämpimässäkin.

Ovatko Biomedin probiootit turvallisia?

Lactobacillus acidophilus ja Bifidobacteria ovat terveessä ruuansulatuskanavassa hyvin runsaslukuisina esiintyviä lajeja. Ne eivät ole patogeenisia eikä niiden ole koskaan osoitettu olevan osallisina infektioihin. Itse asiassa niiden tiedetään edistävän aktiivisesti ruuansulatusjärjestelmän terveyttä. Biomedin probioottien sisältämät organismit ovat ihmisperäisiä kantoja, joiden käyttöhistoria on tutkitusti täysin turvallinen. Biomedin probioottien valmistaja BioCare® ei missään tapauksessa tingi turvallisuudesta käyttämällä vähemmän tutkittuja kantoja.

Onko Biomedin probioottien käytön aikana odotettavissa jotain haittavaikutuksia?

Erittäin herkillä yksilöillä tai henkilöillä, jotka eivät ole koskaan aiemmin käyttäneet probiootteja, voi ensimmäisten käyttöpäivien aikana esiintyä lieviä ilmavaivoja, vatsan turvotusta tai löysiä ulosteita. Oireet tasaantuvat yleensä muutaman päivän kuluessa ja ovat itse asiassa merkki siitä, että tuote vaikuttaa. Mikäli oireilu jatkuu, suosittelemme aluksi annoksen pienentämistä, minkä jälkeen sitä voi taas vähitellen nostaa.

Katso viitteet tästä